• Instagram - Black Circle
Duurzame keuzes maken? Vertel me ff meer-dan!

De begrippen als duurzaamheid, ecologische voetafdruk, Greenwashing en Veganisme ben je waarschijnlijk de afgelopen jaren al vaker tegengekomen. Zo ook wij, Simone en Lara. De keuzes die wij maken zijn deze afgelopen jaren flink veranderd en wij willen jou graag meenemen in ons verduurzaamheids avontuur.
Om je hierbij te helpen hebben wij het begrip ‘duurzaamheid’ eens onder loep genomen. Want wat houdt het woord ‘duurzaam’ nou eigenlijk echt in? Wij stuitten direct op het eerste verschijnsel, namelijk dat de betekenis van het woord duurzaam door de jaren heen is veranderd. En het geven van een specifieke definitie aan dit verschijnsel dus nog best wel lastig is. 

 

In de vijfde editie van de Dikke Van Dale (uit 1914) wordt 'duurzaam' omschreven als 'geschikt, bestemd om lang te duren'. Tegenwoordig heeft de betekenis van dit woord een meer prominente rol gekregen. En wordt het ano 2020 omschreven aan de hand van de volgende drie punten:


Lang durend
Weinig aan slijtage of bederf onderhevig
Het milieu weinig belastend 


Nou een snelle rekensom, laat ons zien dat er twee vereiste aan het woord duurzaam zijn toegevoegd. Het gevolg hiervan is de eerste definitie van 1914 en tevens het eerste punt van deze de betekenis ana 2020 dreigt onder te sneeuwen. Nou bedankt klimaatverandering, want dat ondersneeuwen laten wij en jij aarde natuurlijk niet gebeuren! Hoe gaan we dit doen dan, vraag je je nu misschien gelijk af? 
SAMEN! Door te stoppen met vergelijken en te kijken naar jouw eigen groene stappen. Wat moet voor jou langdurend zijn? Je energiepeil? Je gezondheid? Relaties? Het geluk van je moeder? Wij denken dat dit allemaal gerealiseerd kan worden, mits 1 element langdurig en gezond blijft bestaan. DE AARDE. 

Liefs, 
Lara & Simone

Contact us!