top of page

Dessert: frambozen oreo cheesecake

Bijgewerkt op: 18 nov. 2020

Iets feestelijks of romantisch in het vooruitzicht? Deze heerlijke vegan cheesecake met onder andere tahini, frambozen en oreo doet menig hart sneller kloppen.Ingrediënten

Voor de bodem:

- 2 rollen Oreo's

- 30 gr kokosolie

Voor de cheesecake laag:

- 1 blik (400 ml) kokosmelk

- 125 gram cashewnoten

- 4 el witte tahini

- 3 el ahorn siroop

- 1 el vanille extract

- sap van een halve citroen & wat schil

Voor de frambozen laag:

- 200 gram bevroren frambozen

- 2 el ahorn siroop

Bereidingswijze:

- Laat allereerst de cashewnoten een nacht van tevoren weken in warm water, zodat ze zacht worden en zet de kokosmelk in de koelkast.

- Vet een taartvorm in met wat kokosolie en begin met het maken van de bodem. Verwijder het witte laagje tussen de Oreo koekjes en bewaar dit. Doe de koekjes met de kokosolie in een keukenmachine tot het een smeerbare substantie wordt.

- Verdeel dit op de bodem van de taartvorm en zet de vorm in de vriezer. Begin ondertussen aan de cheesecake laag.

- Voor de cheesecake doe je de afgegoten cashewnoten in een keukenmachine tot het een gladde massa is geworden. Voeg hier vervolgens de tahini, Oreo vulling, ahorn siroop, citroen, vanille en de bovenste (dikke) laag van de kokosmelk aan toe. Meng dit geheel goed door en schep het vervolgens op de Oreo koekjes laag en zet het in de koelkast.

- Voor de bovenste frambozen laag, doe je de frambozen en de ahorn siroop in een keukenmachine tot het een korrelige substantie is. Dit geheel schep je op het geheel en vervolgens zet je de taart voor ongeveer 4 uur in de vriezer.

- Haal de taart ongeveer 45 minuten voordat je hem wilt serveren uit de vriezer. Eet smakelijk!


* Tip: Als topping kun je wat blaadjes punt erbij serveren.

Comments


bottom of page