top of page

Diner: pompoen taartjes

Bijgewerkt op: 18 nov. 2020

Verse gepureerde pompoen bevat ongeveer twee keer je dagelijkse dosis vitamine A. De pepitazaden, de zaadjes in de pompoen, zijn daarnaast heel gezond en lekker om nog bij het gerecht te roosteren.



Ingrediënten: Voor 4 pompoentaartjes


4 plakjes plantaardig bladerdeeg (o.a. te koop bij de Jumbo) 1/2 pompoen, in blokjes 2 tenen knoflook, fijn gesneden 2 rode uien, in stukjes een flinke scheut soja kookroom 1 tl verse rozemarijn peper en zout 1 tl kurkuma snufje paprikapoeder ½ el kokosolie


Bereidingswijze:


Verwarm de oven voor op 200 graden

- Verhit een halve eetlepel met kokosolie en bak de knoflook 1 tot 2 minuten. Haal de knoflook vervolgens uit de pan en laat het afkoelen in een bakje. - Snij de pompoen in kleine blokjes en rooster in de oven voor 20 tot 30 minuten. Check geregeld met een vork of de pompoen al gaar is. - Doe 2 eetlepels kokosolie in de pan en bak de uien tot ze glazig zijn. Laat vervolgens de uien 30 minuten karameliseren (oftwel met een deksel op de pan laten garen). Schep dit mengel om de 5 minuten eventjes om. - Doe vervolgens de gegaarde pompoen samen met de gebakken knoflook, kookroom, rozemarijn, peper, zout en paprikapoeder in een stevige blender of keukenmachine en mix tot een smeuïge saus. - Leg de plakjes bladerdeeg uit op een bakrooster en verdeel het mengsel op de 4 plakjes (ongeveer 2 tot 3 eetlepels per plakje). Voor een mooie glanzende kleur kun je wat plantaardige melk over de pakketjes smeren.


Verhoog de temperatuur naar 220 graden

- Laat de pompoen taartjes nu voor 15 tot 20 minuten in de oven en check regelmatig of dit niet te snel gaat. Haal na deze tijd de taartjes uit de oven en laat ze iets afkoelen. Eetsmakelijk!


* Tip: Erg lekker met een frisse Griekse salade met onder andere rode ui, tomaat, komkommer, olijven, artisjok en wat olijfolie.



bottom of page