top of page

Diner: couscous salade

Bijgewerkt op: 18 nov. 2020

Zin in iets gezonds en geen zin om lang in de keuken te staan? Deze mediteraanse couscous is super gemakkelijk te bereiden!Ingredienten:

Voor 2 personen


125 gram speltcouscous half blokje groentebouillon scheut olijfolie 50 gram veldsla 180 gram gemarineerde tempeh (AH) 150 gram broccoli 1 avocado half portje zongedroogde tomaten sesamzaadjes 2 el tahin ½ citroen


Bereidingswijze:


- Kook 2 kopjes water in de waterkoker en vermeng dit vervolgens met het bouillonblokje. Pak een grote schaal en doe daar de couscous in met een scheut olijfolie en giet hier het water bij. Zorg dat de couscous helemaal onderwater is en er 1 cm extra aan water bij zit. Dek de kom af met een theedoek en laat het minimaal 10 minuten staan. - Snij de brocolli in roosjes en stoom het kort (koken kan natuurlijk ook). - Voor de tahin dressing meng je de tahin, het sap van de citroen en wat water in een bakje. Dit kun je straks bij de couscous serveren. - Bak als laatste in een scheut wok olie de tempeh bruin en krokant voor ongeveer 10 minuten. - Pak een leuke bowl en doe hier allereerst de couscous in. Vervolgens de broccoli, tempeh, zongedroogde tomaten en wat veldsla. Halveer de avocado en leg deze als laatste bovenop. Bestrooi de bowl met was sesamzaadjes en een scheut van de tahin dressing. Eetsmakelijk!


* Tip: Voor een extra zomerse couscous bowl kun je nog wat muntblaadjes toevoegen.


Comentarios


bottom of page